Spaghetti frutti di mare (4 porcje)
Przepis na:
Spaghetti frutti di mare (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Makaron spaghetti Pasta La Vista, 200 g
  • Sól, do smaku
  • Pieprz, do smaku
  • Mieszanka owoców morza, 500 g
  • Czosnek, 3 ząbki/ 15 g
  • Oliwa, 3 łyżki/ 30 g
  • Cebula, 2 sztuki/ 150 g
  • Masło Mleczna Polana, 1 łyżka/ 20g
  • Przecier pomidorowy Zaczarowany Ogród, ½ szklanki/ 120 g
  • Bazylia, ½ pęczka/ 20 g
  • Chili, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź na durszlaku i przelej zimną wodą.

Cebulę i  czosnek posiekaj w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Do cebuli dodaj czosnek i smaż przez 5 minut. Podlej cebulę i czosnek łyżeczką wody. Dodaj przecier pomidorowy oraz owoce morza. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili.

Zaczekaj, aż sos zawrze, a następnie dodaj do sosu łyżkę masła, ugotowany makaron i siekaną bazylię. Wymieszaj makaron z sosem.

Przed podaniem udekoruj makaron listkami bazylii oraz oliwą.