Spaghetti a’la carbonara
Przepis na:
Spaghetti a’la carbonara
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti Pasta La Vista
  • pieprz, do smaku
  • 400 g boczku Rzeźnik Szymon Pure
  • 8 żółtek L z jajek Marysia
  • 300 ml śmietanki 30% UHT Mleczna Polana
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • 5 ząbków czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Boczek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i wrzuć na nią boczek. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj zmiażdżony i posiekany czosnek. Smaż jeszcze przez 1 minutę i zestaw patelnię z ognia.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Żółtka przełóż do miski i wymieszaj je ze śmietanką i tartym parmezanem. Na patelnię z boczkiem wyłóż ugotowany makaron oraz przelej zawartość miski. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez około 4 minuty.

Gotowy makaron dopraw do smaku solą i pieprzem. Spaghetti podawaj udekorowane siekaną natką pietruszki i parmezanem.