Sorbet malinowy z ciasteczkami
Przepis na:
Sorbet malinowy z ciasteczkami
Składniki przepisu:
  • 600 g mrożonych malin
  • 150 g cukru
  • 100 g świeżych malin
  • 2 cytryny
  • 100 g białej czekolady Choco Charlie
  • 100 g herbatników maślanych w czekoladzie Choco Charlie
  • 50 ml wódki
  • 200 ml wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
  • 4 łyżki płatków migdałowych Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Sorbet:
Do blendera przełóż rozmrożone maliny. Do malin dodaj wodę, cukier, wódkę i sok z cytryny. Zblenduj na gładką masę. Przetrzyj przez sito i przełóż do plastikowego pojemnika o pojemności 1l. Wstaw pojemnik do zamrażarki. Po 2 godzinach wyjmij pojemnik i zawartość zblenduj za pomocą ręcznego blendera. Dzięki temu sorbet będzie miał bardziej aksamitną konsystencję. Sorbet należy mrozić przez co najmniej 5-6 godzin.

Ciasteczka:
Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe oraz płatki migdałów. Do misy przełóż  pokruszone herbatniki maślane i połamaną na kawałki białą czekoladę. Gdy wiórki i migdały ostygną, połącz z resztą składników posypki.

Gotowy sorbet podawaj ze świeżymi malinami i ciasteczkową posypką.