@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Smoothie z gruszki i żurawiny
Przepis na:
Smoothie z gruszki i żurawiny
Składniki przepisu:
  • 2 gruszki
  • 50 g wiórków kokosowych Bacalis
  • 30 g pestek dyni Bacalis
  • 50 g orzechów nerkowca Bacalis
  • 50 g suszonej żurawiny Bacalis
  • 30 g słonecznika łuskanego Bacalis
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Baristado
  • 2 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • sól
  • 150 ml soku żurawinowego
  • 1 grejpfrut
  • 2 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
  • 150 ml mleka kokosowego
  • szczypta cynamonu Na Szlaku Smaku
  • świeża mięta do dekoracji
  • 80 g płatków owsianych błyskawicznych Marysia
  • 60 g orzechów włoskich Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Do blendera przełóż gruszki bez ogonków i gniazd nasiennych, dodaj startą skórkę i sok z grejpfruta, miód, cynamon, mleko i sok i zblenduj na gładką masę.

Nalej do miski 1/2 szklanki wrzątku, zaparz kawę, dodaj cukier i miód, mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj posiekane orzechy, owoce i pestki i wymieszaj. Piecz w temperaturze 150oC, przez około 30 min, co kilka minut mieszając granolę. Podawaj ze smoothie i świeżą miętą.