Przepis na:
Śliwki pod kruszonką (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 600 g mrożonych śliwek
  • 100 g masła exstra Mleczna Polana
  • 2 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
  • 100 g mąki tortowej Marysia
  • 70 g cukru
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • ½ łyżeczki cynamonu Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kruszonka: mąkę, masło i cukier ugnieć do uzyskania jednolitej konsystencji (odstaw). Rozgrzej patelnię i przesmaż na niej śliwki. Po ok 4 minutach dorzuć rozmaryn i wlej 2 łyżki miodu i wsyp pół łyżeczki cynamonu. Trzymaj na ogniu i mieszaj przez ok 1 minutę. Tak przygotowane owoce przełóż do naczynek żaroodpornych, zasyp kruszonką i wstaw do pieca o temp 180 stopni na 15 – 20 min. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.