Śledź po sułtańsku
Przepis na:
Śledź po sułtańsku
Składniki przepisu:
  • 2 opakowania filetów śledziowych w oleju Master Fish
  • sól, do smaku
  • 2 cebule
  • 4 łyżki keczupu pikantnego Na Szlaku Smaku
  • 3 łyżki octu Na Szlaku Smaku
  • 8 łyżek oleju rzepakowego Marysia
  • 2 garści rodzynek Bacalis
  • 1 liść laurowy Na Szlaku Smaku
  • 2 ziarenka ziela angielskiego Na Szlaku Smaku
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smak
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Śledzie odsącz z oleju i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej śledzie octem i odstaw na 30 minut. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Rodzynki sparz wrzątkiem na sitku.

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego cebulę i smaż przez 1-2 minuty. Następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie i keczup. Smaż kolejne 2 minuty, a następnie dodaj rodzynki. Całość zamieszaj i zdejmij z ognia.

Do gotowego sosu dodaj śledzie, zamieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe śledzie przełóż do słoików. Przed podaniem schłodź w lodówce.