Skrzydełka opłucz, odetnij im lotki i przekrój na pół. Następnie natnij mięso przy kostkach i ściągnij mięso w dół. Usuń najcieńszą z kostek.
W misce wymieszaj olej, miód, majeranek, paprykę słodką, pieprz cayenne i sól, a na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowaną marynatą zalej skrzydełka. Za pomocą dłoni wmasuj marynatę w skrzydełka. Odstaw skrzydełka na 30 minut.
Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Skrzydełka układaj na blaszce kostkami do góry. Blaszkę zawiń szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 35 minut w 120oC.
Po tym czasie zwiększ temperaturę do 180oC, posyp skrzydełka sezamem i zapiekaj przez 5 minut.
Skrzydełka podawaj z marynowaną dynią.