Serniczki z brzoskwiniami i galaretką (4 porcje)
Przepis na:
Serniczki z brzoskwiniami i galaretką (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Naturalny serek homogenizowany, 600 g
  • Śmietanka 30% Mleczna Polana, 200 ml
  • Cukier puder, 8 łyżek
  • Żelatyna Marysia, 5 łyżeczek
  • Biszkopty, 50 g
  • Galaretka truskawkowa Fruktonada, 1 torebka
  • Brzoskwinie w syropie Zaczarowany ogród, 6 połówek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodaj serek homogenizowany. Zmiksuj krótko do połączenia składników. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, wymieszaj, podgrzej i dodaj do masy serowej.

Przygotuj 4 szklanki. Na dno szklanek wyłóż biszkopty i rozdziel równo masę serową.

Wstaw deser na 10 minut do zamrażarki, aby stężał. Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku. Brzoskwinie pokrój w kostkę.

Wyjmij serniczki z zamrażarki. Udekoruj pokrojonymi brzoskwiniami i zalej tężęjącą galaretką. Schładzaj przez 25 minut.