Plastry schabu rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. W razie potrzeby przytnij nożem skrawki mięsa tak, aby kotlet miał kształt zbliżony do prostokąta. Na każdym plastrze schabu ułóż plaster szynki i żółtego sera. Mięso zawiń ciasno wzdłuż dłuższego boku. Każdego zawijasa przekrój na pół.
Bułkę tartą i mąkę przesyp na osobne talerzyki. Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu na głębokim talerzu. Zawijasy panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Następnie kładź na rozgrzanym oleju i smaż z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone mięso przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszkę z zawijasami włóż do piekarnika nagrzanego do 180oC. i zapiekaj przez 10 minut.
Bukiet warzyw ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Zawijasy podawaj z bukietem warzyw.