@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Schab z patelni
Składniki przepisu:
  • 4 PLASTRY SCHABU WIEPRZOWEGO (Z TŁUSZCZEM)
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO OREGANO NA SZLAKU SMAKU
  • 1 ŁYŻKA SUSZONYCH POMIDORÓW
  • 1 SZCZYPTA CUKRU
  • 1 ŁYŻKA OLEJU SŁONECZNIKOWEGO MARYSIA
  • 2 ŁYŻKI MASŁA MLECZNA POLANA
  • 1 ŁYŻKA OLEJU SŁONECZNIKOWEGO MARYSIA
  • 1 GAŁĄZKA ROZMARYNU
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • PIEPRZ CZARNY NA SZLAKU SMAKU, SZCZYPTA DO SMAKU
  • SÓL, SZCZYPTA DO SMAKU
  • 2 SZT. PAPRYKI CZERWONEJ
  • 2 SZT. CEBULI
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Schab:
Schab osusz i przetnij tłuszcz przy obu końcach kotleta, dopraw solą i pieprzem. Mięso natrzyj olejem i smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony po około 2 minuty. Następnie dodaj masło, rozmaryn i rozgnieciony czosnek. Gdy masło się rozpuści, polewaj nim kotlety przez około 1 minutę. Mięso przełóż na blaszkę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.


Papryka:

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smaż paprykę, po minucie dodaj pokrojoną cebulę w piórka. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodaj posiekany czosnek i cukier. Dopraw oregano, pomidorami, solą i pieprzem. Podawaj schab z papryką i cebulą.