Przepis na:
Sałatka z ogórka i awokado
Składniki przepisu:
  • 2 ogórki szklarniowe
  • pieprz, do smaku
  • sól, do smaku
  • 2 awokado
  • ¼ cytryny
  • ¼ papryczki chili
  • 2 garści rukoli
  • 1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
  • garść listków natki pietruszki
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki majonezu wytworny Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ogórka opłucz, przekrój na pół, wydrąż nasiona. Połówki ogórka pokrój w cienkie paski, a następnie w kostkę. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i skórkę. Miąższ pokrój w paski, a następnie w kostkę. Pokrojonego ogórka i awokado przełóż do miski.

Papryczkę chili pokrój w cieniutkie paseczki i dodaj do warzyw. Czosnek obierz, pokrój w plasterki i przełóż do miski. Warzywa skrop sokiem z cytryny. Dodaj majonez, musztardę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Na miseczce ułóż rukolę. Na wierzchu ułóż sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę listkami natki pietruszki.