Przygotuj warzywa: umyj, obierz ze skórek, wytnij gniazda nasienne z papryki i pokrój w paseczki lub w plasterki. Chili posiekaj drobno. Filet z kurczaka pokrój w cienkie plasterki.
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją. Rozgrzej wok lub głęboką patelnię i wlej do niego olej. Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i smaż 2-3 minuty, przełóż go do miseczki. Olej przelej do woka, wrzuć marchewkę, paprykę, pieczarki, pora, czosnek i chili i smaż 2 minuty, a następnie warzywa przecedź przez sito. Do woka wlej roztrzepane jajka, krótko przesmaż i przecedź przez sito. Usmażone jajka przełóż do miseczki.
Do woka wlej olej sezamowy, bulion, sos sojowy i ostrygowy, doprowadź do wrzenia. Następnie do woka wrzuć kurczaka, usmażone warzywa, jajka, kukurydzę i kapustę pekińską. Zagotuj, wymieszaj i zestaw z ognia. Gotowe warzywa podawaj z ryżem. Danie udekoruj zieleniną i prażonymi ziarnami sezamu.