@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Rosół w stylu chińskim (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Filet z kurczaka, 300 g
  • Olej Marysia, 0,5 l/ 430 g
  • Chili, do smaku
  • Bulion warzywny z kostki, 0,5 l/ 480 g
  • Jajko, 3 szt./ 180 g
  • Kukurydza konserwowa Zaczarowany Ogród, 100 g
  • Natka pietruszki, ½ pęczka/ 20 g
  • Mąka ziemniaczana, 3 łyżki/ 75 g
  • Olej sezamowy, 1 łyżka/ 6 g
  • Sos sojowy, 30 ml/ 20 g
  • Makaron sojowy, ½ opakowania/ 50 g
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pierś z kurczaka pokrój w plastry. W garnku rozgrzej olej sezamowy z odrobiną oleju rzepakowego. Włóż do garnka plastry kurczaka, smaż przez 10 minut. Wlej do garnka bulion, 200 ml wody i sos sojowy. Doprowadź wywar do wrzenia.

Dodaj do rosołu kukurydzę konserwową. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź odrobiną wody i wlej do rosołu.

Jajka wbij do miseczki i roztrzep. Zamieszaj rosół i cienką strużką wlej do niego jajka. Odczekaj 30 sekund i zamieszaj.

W garnku rozgrzej olej do temperatury 180 stopni. Makaron sojowy kładź partiami na rozgrzany olej i usmaż.

Rosół dopraw chili i podawaj z usmażonym makaronem ryżowym oraz siekaną natką pietruszki.