Roladki z indyka z ziołami
Przepis na:
Roladki z indyka z ziołami
Składniki przepisu:
  • 6 PLASTRÓW FILETA PO 250G
  • NATKA PIETRUSZKI
  • BAZYLIA
  • CZOSNEK
  • PIEPRZ KOLOROWY
  • PAPRYKA SŁODKA NA SZLAKU SMAKU
  • PAPRYKA OSTRA NA SZLAKU SMAKU
  • SÓL NA SZLAKU SMAKU
  • 2 OPAK. ŚMIETANKI SŁODKIEJ 30% MLECZNA POLANA
  • CZOSNEK
  • 3 SZALOTKI
  • MIÓD WIELOKWIATOWY ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1/2 SZKLANKI WINA PÓŁWYTRAWNEGO
  • 50 G MASŁA EKSTRA 82% MLECZNA POLANA
  • 3 ŁYŻKI MAJONEZU WYTWORNY NA SZLAKU SMAKU
  • CZARNE OLIWKI PHILOSOPHIE
  • PESTO CZERWONE PASTA LA VISTA
  • POMIDORY SUSZONE PASTA LA VISTA
  • KASZA PĘCZAK MARYSIA
  • ROZMARYN
  • TYMIANEK
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

1. Filety oprósz przyprawami i odstaw na 2h.
2. Po wskazanym czasie posmaruj plastry mięsa majonezem.
3. Na brzegu każdego plastra ułóż nieco pietruszki i suszone pomidory .
4. Mięso zwiń w roladkę.
6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut.
 SOS
1. W rondelku rozpuść masło.
2. Na maśle przesmaż posiekane szalotki oraz czosnek.
3. Zalej warzywa winem. Redukuj objętość przez 10 minut. 
4. Teraz dodaj śmietankę, zagotuj i dopraw solą.
5. Na koniec dodaj kilka oliwek.