Roladki z bakłażana
Przepis na:
Roladki z bakłażana
Składniki przepisu:
  • 3-4 bakłażany
  • Curry Na Szlaku Smaku
  • Papryka ostra Na Szlaku Smaku
  • Sól Na Szlaku Smaku
  • 250 g twarogu wędzonego
  • 50 g orzechów włoskich Bacalis
  • 50 ml oleju rzepakowego Marysia
  • Zioła prowansalskie Na Szlaku Smaku
  • Czosnek granulowany Na Szlaku Smaku
  • Kurkuma Na Szlaku Smaku
  • Papryka słodka Na Szlaku Smaku
  • Pieprz kolorowy
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

1. Bakłażany pokrój w podłużne plastry, oprósz solą, odstaw na 30 min. Po tym czasie je osusz.
2. Każdy plaster posyp przyprawami, posmaruj olejem, a następnie umieść na rozgrzanym grillu. Grilluj 5 minut z każdej strony. 
3. Twaróg połącz z przyprawami.
4. Do twarogu dodaj posiekane orzechy. Wymieszaj na jednolita masę.
5. Na plastry zgrillowanego bakłażana ułóż „niebo farszu serowego”, a następnie zwiń roladkę.