Pudding z pieczywa tostowego
Przepis na:
Pudding z pieczywa tostowego
Składniki przepisu:
  • 4 kromki pieczywa tostowego maślanego Wypiekarnia i Ciachownia
  • 300 ml śmietanki 18% UHT Mleczna Polana
  • 1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
  • 4 żółtka z jaj M Marysia
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g malin
  • 2 brzoskwinie połówki (z puszki) Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki płatków migdałowych Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W dużej misce wymieszaj żółtka z cukrem. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Pieczywo tostowe pokrój po przekątnej tak, aby otrzymać trójkąty.

Naczynka do zapiekania wysmaruj masłem i ułóż w nich pieczywo tostowe. Brzoskwinie pokrój na mniejsze cząstki i ułóż na pieczywie razem z malinami.

Pieczywo i owoce zalej przygotowaną wcześniej masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC  i piecz ok. 15 minut.

Gotowe puddingi posyp płatkami migdałów i cukrem pudrem.