Pudding chia z musem truskawkowym
Przepis na:
Pudding chia z musem truskawkowym
Składniki przepisu:
  • 60 G CHIA
  • 500 ML MLEKA UHT 1,5 % MLECZNA POLANA
  • 60 G CUKRU BRĄZOWEGO
  • 500 G TRUSKAWEK
  • 1 CYTRYNA
  • 100 G CUKRU
  • 2 GAŁĄZKI MIĘTY
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Do miski wsyp nasiona chia, dodaj do nich cukier oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i odstaw do namoczenia na minimum 30 minut, a najlepiej na całą noc.

Truskawki opłucz pod bieżącą wodą, odłóż 4 do dekoracji. Pozostałe truskawki zmiksuj w blenderze z cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryny.

Nałóż pudding z chia do pucharków, na wierzch nałóż mus z truskawek. Deser udekoruj świeżymi listkami mięty oraz truskawkami.