@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Potrawka z kurczaka z dynią
Przepis na:
Potrawka z kurczaka z dynią
Składniki przepisu:
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 łyżeczka curry Na Szlaku Smaku
  • sól, do smaku
  • 1 opakowanie mrożonych kopytek Go tove
  • 1 łyżka masła ekstra 82 % Mleczna Polana
  • 200 g dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chili
  • garść listków bazylii
  • 1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
  • 100 ml bulionu warzywnego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Czosnek zmiażdż i drobno posiekaj. Dynię obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w średnią kostkę. Papryczkę chili drobno posiekaj.Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w plastry.Na dużej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią czosnek oraz chili. Smaż około 1 minuty, a następnie dodaj pokrojoną dynię i smaż około 5-6 minut.

Dodaj plastry kurczaka i czerwoną pastę curry. Smaż kolejne 5 minut. Zalej kurczaka mlekiem kokosowym oraz bulionem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Sos dopraw do smaku curry i solą.

Kopytka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć na nie kopytka i smaż na złoty kolor.Kopytka podawaj z potrawką z kurczaka i posiekanymi listkami bazylii.