Polędwiczkę oczyść z błony i pokrój. Każdy plaster delikatnie rozgnieć dłonią. Pora oczyść, przekrój na pół, a następnie w półplasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i ułóż na niej plastry polędwiczki.
Smaż po 2 minuty z każdej strony na złoty kolor. Usmażoną polędwiczkę przełóż na talerz. Na tą samą patelnię wyłóż masło. Gdy masło zacznie się rozpuszczać, wrzuć na patelnię pory. Dopraw je solą, pieprzem i smaż 2-3 minuty, aż zmiękną. Następnie dodaj musztardę, zamieszaj i wlej na patelnię śmietankę. Gotuj na małym ogniu 4-5 minut, aż śmietana się zredukuje.
Do sosu przełóż polędwiczki, zagotuj sos i zestaw z ognia. Kluski na parze przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Polędwiczki podawaj z kluskami na parze i świeżo posiekaną natką pietruszki.