Nagrzej piekarnik do 180oC. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Pieczarki opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondlu rozpuść masło i wrzuć na nie cebulę. Smaż przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodaj pieczarki, zamieszaj i smaż przez 4-5 minut. Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem na gładką masę.
Polędwiczkę wieprzową opłucz i oczyść z błon. Następnie natrzyj ją oliwą i oregano. Tak przygotowaną polędwiczkę przełóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Smaż mięso po minucie z każdej strony. Następnie przełóż polędwiczkę na talerz i dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i rozsmaruj na nim przestudzony farsz.
Polędwiczkę posmaruj musztardą i przełóż ją na ciasto. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem rozkłóconym z mlekiem i zawiń go w ciasny rulon. Wierzch ciasta natnij ostrym nożem. Ciasto przełóż na blaszkę i wstaw je do piekarnika. Piecz przez 15-20 minut. Gotową polędwiczkę pokrój na porcje i podawaj z listkami natki pietruszki.