Przepis na:
Placki marchwiowe z wędzonym łososiem
Składniki przepisu:
  • 200 ml soku marchwiowego Pan Marchewka
  • sól
  • 50 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki serka topionego
  • 4 jajka
  • 400 g mąki tortowej Marysia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 1 duża marchew
  • 1/2 selera korzeniowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
  • 1 łyżka czarnuszki
  • 3-4 gałązki natki pietruszki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Do wysokiego naczynia wlej sok, dodaj jajka i oliwę, zblenduj, partiami dodaj mąkę, dopraw solą i zblenduj ponownie. Dodaj na koniec posiekaną natkę i starte warzywa. Delikatnie zamieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni małe placki. Po obróceniu na drugą stronę na placki nałóż serek, jeden pozostaw bez niczego. Po kilku minutach zdejmij z ognia i dołóż na każdy placek kawałek łososia. Poukładaj na sobie piętrowo, na wierzch połóż placek bez serka i udekoruj łososiem.