Pikantny sandwich
Przepis na:
Pikantny sandwich
Składniki przepisu:
  • 2 bagietki
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 4 plastry sera gouda Mleczna Polana
  • 2 łyżki majonezu Wytworny Na Szlaku Smaku
  • ½ papryczki chili
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • ½ słoika sałatki z czerwonej kapusty Zaczarowany Ogród
  • 4 łyżki oleju rzepakowego Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj do niego natkę pietruszki zmiażdżone ząbki czosnku drobno posiekane chili, sól i pieprz do smaku i wyrób dłonią. Uformuj z mięsa 8 kulek, obtocz je w mące.

Na patelni rozgrzej olej i smaż na niej klopsiki po 2 minuty z każdej strony. Usmażone mięso przełóż na talerz.

Bagietkę przekrój wzdłuż. Dolną część posmaruj majonezem, następnie nałóż ser żółty i 4 klopsiki. Na klopsikach ułóż sałatkę z kapusty i drobno posiekane chili. Gotową bagietkę przekrój na pół i podawaj na gorąco.