Pikantne udka z nutą orientu
Przepis na:
Pikantne udka z nutą orientu
Składniki przepisu:
  • 6 udek
  • Papryka ostra Na Szlaku Smaku
  • Czosnek mielony Na Szlaku Smaku
  • Curry Na Szlaku Smaku
  • Kurkuma Na Szlaku Smaku
  • Sól Na Szlaku Smaku
  • Ketchup pikantny Na Szlaku Smaku
  • Konfitura truskawkowa Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

1. Opłukane udka posyp przyprawami, dodaj konfiturę oraz ketchup.
2. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw tak przygotowane udka do lodówki na 3-4 h.
3. Wyjmij z lodówki około 30 minut przed planowanym pieczeniem.
4. Udka umieść na rozgrzanym grillu.
5. Grilluj około 25 -35 minut, pamiętając o obracaniu mięsa.