Pieczone w całości jabłka z żurawiną (4 porcje)
Przepis na:
Pieczone w całości jabłka z żurawiną (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 4 JABŁKA
  • 10 G ORZECHÓW WŁOSKICH BACALIS
  • 10 G ORZECHÓW NERKOWCA BACALIS
  • 10 G PŁATKÓW MIGDAŁOWYCH BACALIS
  • 100 G ŻURAWINY SUSZONEJ BACALIS
  • 200 ML SOKU JABŁKOWEGO ZACZAROWANY OGRÓD
  • ½ ŁYŻECZKI CYNAMONU NA SZLAKU SMAKU
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Sok jabłkowy, żurawinę i cynamon gotuj w rondlu ok. 15 minut. Dwie minuty przed końcem dodaj zgniecione w rękach orzechy i migdały. Jabłka umyj i wydrąż. Zawartość rondla dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią jabłka. Tak przygotowane owoce przełóż do rozgrzanego (ok. 170 stopni) piekarnika na 12 minut. Po czasie, na każdy talerz połóż łyżkę pozostałej części farszu z rondla a na nim pieczone jabłko. Posyp cukrem pudrem.