Pieczone krewetki z czosnkiem
Przepis na:
Pieczone krewetki z czosnkiem
Składniki przepisu:
  • 2 opakowania krewetek mrożonych Master Fish
  • 4 kromki pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
  • 60 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • ½ cytryny
  • ½ papryczki chili
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Piekarnik nagrzej do 180oC. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Krewetki obierz z pancerzyków. Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nie czosnek.

Smaż przez pół minuty. Następnie dodaj papryczkę chili i sok z cytryny. Wrzuć na patelnię krewetki, zamieszaj i wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.

Na drugiej patelni rozpuść dwie łyżki masła i usmaż na nim tosty. Gotowe krewetki dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.