@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Paszteciki z pieczarkami i cząbrem (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • ½ opakowania ciasta francuskiego Go tove
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka 3,2% Mleczna Polana
  • 2 łyżki czarnuszki
  • Sól drobna
  • 200 g brązowych pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 1 garść suszonych grzybów Zaczarowany Ogród
  • pieprz w młynku
  • 2 łyżki suszonego cząbru
  • 100 ml oleju słonecznikowego Marysia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę pokrój w kostkę i duś na oleju do miękkości, dodaj posiekany czosnek. Pieczarki zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Smaż do uzyskania suchej masy. Grzyby suszone zmiel na puder i dodaj do pieczarek. Dosyp cząber, czarnuszkę i sól. Na koniec przygotuje zawiesinę z wody i mąki. Wlej do grzybów i zagotuj. Przełóż farsz do wystudzenia.

Jajka roztrzep z mlekiem. Ciasto przetnij wzdłuż na 2-3 kawałki. Na każdym płacie ułóż podłużną linię farszu przez całą długość. Ciasto załóż i delikatnie przygnieć na łączeniu. Posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką i cząbrem. Piecz w temp. 190* C przez około 20 min.