Pasta z makreli (4 porcje)
Przepis na:
Pasta z makreli (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Makrela wędzona, 150 g
  • Jajko ugotowane na twardo, 1 sztuka
  • Majonez Wytworny, 2 łyżki
  • Szczypiorek, ½ pęczka
  • Pieprz czarny Na Szlaku Smaku, szczypta
  • Sól, szczypta
  • Ogórki konserwowe Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Makrelę obierz ze skóry, usuń ości i przełóż mięso do miski. Następnie pokrój drobno jajko. Jajko przełóż do miski z makrelą. Dodaj majonez i drobno posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj pastę widelcem. Podawaj pastę na żytnim pieczywie z pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym.