Przepis na:
Pascha carska z kardamonem
Składniki przepisu:
  • 500 g twarogu sernikowego Mleczna Polana
  • szczypta mielonego kardamonu
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu Na Szlaku Smaku
  • 1 słoik konfitury truskawkowej Zaczarowany Ogród
  • 200 g masła 82% Mleczna Polana
  • 150 g cukru drobnego
  • 50 g kwaśnej śmietany 30%
  • 100 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
  • 100 g czekolady mlecznej Choco Charlie
  • 50 g żurawiny suszonej Bacalis
  • 50 g daktyli suszonych Bacalis
  • 100 g orzechów włoskich Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Żurawinę, daktyle i gorzką czekoladę pokrój na drobne kawałki. W dzieży utrzyj cukier z masłem i cały czas ucierając, dodawaj po łyżce ser, a na koniec śmietanę. Dodaj cynamon, kardamon i posiekane składniki. Dokładnie połącz. Paschę przełóż na ścierkę, dokładnie zawiąż i wstaw do lodówki na minimum 12 h, najlepiej przygniatając czymś ciężkim.
Podawaj z konfiturą i tartą czekoladą mleczną.