Papryka faszerowana (4 porcje)
Przepis na:
Papryka faszerowana (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 4 papryki
  • szczypta pieprzu Na Szlaku Smaku
  • 200 g mięsa z indyka
  • 100 g ryżu Marysia
  • 300 g mieszanki meksykańskiej Go Tove
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oliwy Philosophie
  • 2 szczypty chili
  • 1 łyżeczka curry Na Szlaku Smaku
  • szczypta soli
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Papryki opal na gazie lub palniku. Gdy warzywa będą miały ciemny kolor, zawiń je w folię aluminiową (pozostaw ok. 10 min). Po czasie „sok” z folii przelej do miski, a paprykę obierz ze skóry, odetnij wieczko (pozbądź się gniazd nasiennych i „środka”). Na patelni rozgrzej tłuszcz, przesmaż pokrojonego w 1 cm kawałki indyka na złoty kolor. Po ok 3 min dorzuć warzywa meksykańskie, a po kolejnych dwóch ryż (ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Całość delikatnie mieszaj, w międzyczasie przypraw i wbij jajko oraz wlej sok z papryki. Uzyskaną masą nafaszeruj papryki i wstaw do nastawionego na 180 stopni piekarnika. Zapiekaj 16 – 17 minut.