@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Pappardelle z boczkiem i suszonymi pomidorami
Składniki przepisu:
  • 400 g makaronu pappardelle Pasta La Vista
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego Marysia
  • sól, pieprz, szczypta do smaku
  • 200 g boczku surowego wędzonego Rzeźnik Szymon
  • 4 łyżki suszonych pomidorów Zaczarowany Ogród
  • 100 g przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 50 ml białego wina
  • 100 g parmezanu
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Boczek pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej  i smaż boczek na złoty kolor. Dodaj starty czosnek i krótko przesmaż. Dodaj białe wino, posiekane suszone pomidory, przecier pomidorowy i gotuj 4-5 minut. W międzyczasie ugotuj w osolonej wodzie makaron al dente. Zachowaj ok. 50 ml wody z gotowania makaronu. Do gotowego sosu dodaj pokrojone na  połówki pomidorki koktajlowe i kapary. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, rozrzedź go wodą z gotowania makaronu. Sos zamieszaj i gotuj 1-2 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem i dodaj do sosu makaron i posiekaną natkę pietruszki. Makaron podawaj z tartym parmezanem.