Przepis na:
Pancakes ze szpinakiem (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Szpinak mrożony Zaczarowany Ogród, 50 g
  • Skórka otarta z cytryny
  • Jajko, 1 sztuka
  • Mąka Marysia, 1 szklanka
  • Mleko, 1 szklanka
  • Cukier, 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia Marysia, 1 łyżeczka
  • Soda, szczypta
  • Jogurt naturalny Mleczna Polana, ½ szklanki
  • Miód Zaczarowany Ogród, 1 ½ łyżki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Włóż do miski składniki na ciasto: mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz rozmrożony szpinak. Składniki zmiksuj blenderem na gładką masę.

Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Nakładaj ciasto łyżką i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.

W miseczce wymieszaj jogurt naturalny i miód. Gotowe placuszki układaj na talerzu. Podawaj polane jogurtem i posypane skórką z cytryny.