Paluszki rybne
Przepis na:
Paluszki rybne
Składniki przepisu:
  • 4 filety z morszczuka argentyńskiego Master Fish
  • sól
  • 2 jajka L Marysia
  • 1 pęczek koperku
  • ½ limonki
  • 7 łyżek mąki kukurydzianej
  • 100 g bułki tartej Marysia
  • 8 łyżek majonezu Wytwornego Na Szlaku Smaku
  • 200 ml oleju rzepakowego Marysia
  • pieprz, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Filety z ryby pokrój na paluszki równej wielkości. Mąkę kukurydzianą i bułkę tartą przesyp na osobne talerze. Jajka wbij do miski, dopraw solą, pieprzem i roztrzep widelcem.

Paluszki rybne panieruj w mące, jajku, bułce tartej i kładź na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone paluszki układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.

Koperek posiekaj i przełóż do miseczki. Dodaj majonez, sok wyciśnięty z limonki i dokładnie wymieszaj.

Paluszki rybne podawaj z majonezem koperkowym.