@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Pączki z czekoladą
Składniki przepisu:
  • 25 G DROŻDŻY MARYSIA
  • 200 G KREMU CZEKOLADOWEGO CHOCO CHARLIE
  • 100 G CUKRU PUDRU
  • 2 ŁYŻKI ORZECHÓW WŁOSKICH BACALIS
  • 500 G MĄKI LUKSUSOWEJ MARYSIA
  • 25 G MASŁA MLECZNA POLANA
  • 250 ML MLEKA MLECZNA POLANA
  • 2 JAJKA
  • 90 G CUKRU
  • 25 G OLEJU SŁONECZNIKOWEGO MARYSIA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 1 L OLEJU RZEPAKOWEGO MARYSIA DO SMAŻENIA
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W garnku rozpuść masło i dodaj mleko, podgrzej do około 40 ºC . W misie miksera wymieszaj drożdże i cukier. Wlej ciepłe mleko do drożdży, wymieszaj dokładnie. Odczekaj 15 minut, aż drożdże zaczną pracować. Do przesianej mąki dodaj sól i na włączonych obrotach miksera z hakiem dodawaj partiami do zaczynu mąkę oraz jajka. Poczekaj, aż składniki się połączą i przyspiesz obroty, miksuj około 15 min. Po tym czasie przełóż ciasto do miski wysmarowanej olejem i przykryj. Odstaw do wyrośnięcia na około 30 min. Po tym czasie potnij ciasto na małe kawałki i uformuj kulki. Odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na około 10 min. Smaż w temp. około 160 ºC do złotego koloru.

Gotowe, lekko wystudzone pączki nadziewaj kremem czekoladowym za pomocą rękawa cukierniczego lub dużej strzykawki.

Przed podaniem posyp pączki cukrem pudrem i siekanymi orzechami włoskimi.