W garnku rozpuść masło i dodaj mleko, podgrzej do około 40 ºC . W misie miksera wymieszaj drożdże i cukier. Wlej ciepłe mleko do drożdży, wymieszaj dokładnie. Odczekaj 15 minut, aż drożdże zaczną pracować. Do przesianej mąki dodaj sól i na włączonych obrotach miksera z hakiem dodawaj partiami do zaczynu mąkę oraz jajka. Poczekaj, aż składniki się połączą i przyspiesz obroty, miksuj około 15 min. Po tym czasie przełóż ciasto do miski wysmarowanej olejem i przykryj. Odstaw do wyrośnięcia na około 30 min. Po tym czasie potnij ciasto na małe kawałki i uformuj kulki. Odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na około 10 min. Smaż w temp. około 160 ºC do złotego koloru.
Gotowe, lekko wystudzone pączki nadziewaj kremem czekoladowym za pomocą rękawa cukierniczego lub dużej strzykawki.
Przed podaniem posyp pączki cukrem pudrem i siekanymi orzechami włoskimi.