Omlet z serem żółtym i wędzonym łososiem (4 porcje)
Przepis na:
Omlet z serem żółtym i wędzonym łososiem (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 8 jajek
  • 2 łyżki śmietanki 30% Mleczna Polana
  • 4 łyżki masła Mleczna Polana
  • 6 plastrów sera Edamskiego Mleczna Polana
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 16 szt. pomidorków koktajlowych
  • sól do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W misce ubij jajka ze śmietanką. Na patelni rozpuść masło potem wlej jajka. Przy pomocy szpatuły cały czas podnoś brzegi omletu, aby surowe jajka wlały się pod spód. Smaż do momentu aż będą tylko częściowo lejące. Gdy powierzchnia przestanie być mokra, posyp na połowie startym wcześniej serem. Przechyl patelnię i złóż omlet na pół. Obok omletu ułóż pomidorki i łososia , a górę posyp świeżym szczypiorkiem.