Ogórkowe łódeczki
Przepis na:
Ogórkowe łódeczki
Składniki przepisu:
  • 2 ogórki szklarniowe
  • sól
  • ¼ pęczka szczypiorku
  • 1/2 serka camembert Mleczna Polana
  • 4 łyżki kremowego białego serka
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 1 łyżka miodu akacjowego Zaczarowany Ogród
  • garść orzechów włoskich Bacalis
  • garść płatków migdałowych Bacalis
  • pieprz, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ogórki opłucz i osusz. Każdego ogórka przekrój wzdłuż i za pomocą łyżeczki wydrąż miąższ. Następnie przekrój ogórki po przekątnej na pół.

Płatki migdałów upraż na suchej patelni. W miseczce wymieszaj kremowy serek naturalny i pastę tahini. Tak przygotowaną pastą napełnij cztery połówki ogórków. Wierzch posyp świeżo posiekanym szczypiorkiem i płatkami migdałów.

Serek camembert porwij na małe kawałki. Orzechy włoskie posiekaj grubo. Pozostałe łódeczki napełnij serkiem i orzechami włoskimi. Wierzch ogórków polej miodem. Przed podaniem dopraw łódeczki do smaku solą i pieprzem.