Naleśnik czekoladowy (4 porcje)
Przepis na:
Naleśnik czekoladowy (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 100 g mąki Marysia
  • 50 g orzechów włoskich Bacalis
  • 50 g wafli
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej 18% Mleczna Polana
  • 200 g sosu kajmakowego
  • 1 jajko
  • 50 ml wody gazowanej
  • 100 ml mleka 3,2% Mleczna Polana
  • szczypta soli
  • 2-3 łyżki oleju Marysia
  • 2 łyżki kakao
  • 50 g migdałów Bacalis
  • 50 g wiórków kokosowych Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Upraż na suchej patelni migdały i wiórki kokosowe. Uprażone bakalie przełóż do miseczki. Dodaj do nich pokruszone wafle oraz lekko zgniecione w dłoniach orzechy.

W dużej misce zmiksuj składniki na ciasto. Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu.

Na naleśnik nałóż sos kajmakowy i posyp bakaliami wymieszanymi z waflem. Gotowy naleśnik zawiń i przekrój na pół. Czynność powtórz z pozostałymi naleśnikami.

Naleśniki podawaj z kwaśną śmietaną. Możesz udekorować deser nitkami z karmelu.