Mus:
Żelatynę namocz w mleku. Śmietankę ubij na sztywno. Białka ubij na sztywno, powoli dosyp cukier i ubijaj, aż cukier się rozpuści. Zagrzej mleko z żelatyną do 40 stopni, tak aby żelatyna się nie przypaliła. Do ciepłego mleka dodaj czekoladę, rozpuść. Lekko przestudzoną masę powoli wlewaj do śmietanki i delikatnie wymieszaj. Połącz masę czekoladową z białkami i przelej do szklanek. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Kruszonka:
Czekoladę rozpuść w mikrofali lub kąpieli wodnej. Suszone owoce i orzechy posiekaj na drobne kawałki. Połącz z czekoladą i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na 20 - 30 minut. Gotową kruszonkę posiekaj nożem i udekoruj nią deser.