@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.png);} }
Muffiny jajeczne ze szpinakiem
Przepis na:
Muffiny jajeczne ze szpinakiem
Składniki przepisu:
  • 6 jajek M Marysia
  • sól
  • pieprz
  • papier do pieczenia Marysia
  • 3 łyżki śmietanki 18% UHT Mleczna Polana
  • 2 łyżki masła ekstra Mleczna Polana
  • 30 g sera pleśniowego
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • ½ żółtej papryki
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 bagietki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Żółtą paprykę opłucz, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Ser pleśniowy pokrój w kostkę.  Jajka wbij do dużej miski i dodaj do nich śmietankę. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj porwane w dłoniach liście szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, żółtą paprykę oraz ser pleśniowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Arkusze papieru do pieczenia potnij w kwadraty (8 sztuk).

Formę na muffiny wysmaruj masłem i wyłóż kwadratami z papieru do pieczenia tak, aby wystawały ponad rant blaszki.

Za pomocą łyżki, nałóż porcje ciasta do przygotowanych papilotek. Piecz przez 15-17 minut w temperaturze 180oC.

Gotowe muffiny podawaj z posiekanym szczypiorkiem i bagietką.