Jajka wbij do miski i rozmieszaj widelcem. Bułkę tartą przesyp do miski. Mąkę przesyp na talerzyk, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Polędwicę z mintaja panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Kawałki polędwicy kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę przełóż na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem.
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć na nią cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem i smaż 1-2 minuty.
Następnie dodaj pieczarki i smaż 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj kaszę pęczak, zamieszaj i krótko przesmaż całość. Polędwicę podawaj z kaszą pęczak i świeżo posiekaną natką pietruszki i koperkiem.