Nagrzej piekarnik do 170oC. Przygotuj naczynie do zapiekania lub patelnię z metalową rączką. Plastry boczku usmaż na suchej patelni na złoty kolor. Usmażony boczek przełóż na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża posiekaj boczek w cienki paseczki.
Cukinię opłucz i pokrój w grube plastry. Przecier pomidorowy przełóż do miseczki, dodaj oregano i oliwę. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
Mozzarellę porwij na kawałki. Ser salami drobno pokrój.
Plastry cukinii ułóż w naczyniu do zapiekania. Każdy plaster posmaruj sosem pomidorowym. Następnie nałóż ser salami i mozzarellę. Naczynie wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut. Na wierzchu zapieczonej cukinii ułóż posiekany boczek.
Mini pizzę podawaj z listkami bazylii.