Mięso, żółtko i kmin zmieszaj w misie. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję, mokrymi rękoma uformuj cztery kulki i spłaszcz je. Mini burgery przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 2 minuty z każdej strony. Mięso dopraw solą i pieprzem, przykryj żółtym serem i odstaw. W międzyczasie przesmaż boczek (na tej samej patelni ok. 4 minuty), odsącz go z nadmiaru tłuszczu.
Zrób ciasto do cebulowych krążków: mąkę, wodę, proszek do pieczenia, jajko i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj. Obraną cebulę pokrój w grubsze krążki (rozdziel), oprósz mąką, zamocz w cieście, smaż na rozgrzanym do 180 stopni oleju (na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Bułki przekrój, a następnie posmaruj majonezem, ułóż rzymską sałatę, plastry ogórka, mięso z serem i boczek. Na koniec dodaj łyżkę ketchupu i zamknij burgery.
Mini burgery podawaj z cebulowymi krążkami.