Minestrone z włoską kapustą
Przepis na:
Minestrone z włoską kapustą
Składniki przepisu:
  • 100 g makaronu kolanko Marysia
  • pieprz czarny ziarnisty Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól na Szlaku Smaku, do smaku
  • ½ kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 4 gałązki koperku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kapustę przekrój na ćwiartki, wykrój głąb i poszatkuj liście. Marchew oraz pietruszkę obierz i pokrój w półplasterki. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią posiekaną cebulę. Smaż cebulę przez 2-3 minuty, a następnie dodaj marchew i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Warzywa zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodaj poszatkowaną kapustę i makaron. Gotuj pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Gotową zupę dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Minestrone podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.