Piekarnik rozgrzej do 160 oC. Kwadratową foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Masło posiekaj na stolnicy. Dodaj mąkę pszenną, ziemniaczaną, cukier i proszek do pieczenia. Szybko zagnieć kruche ciasto. Jeżeli ciasto nie chce się skleić, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj je i przełóż do foremki. Wierzch ciasta nakłuj widelcem i wstaw foremkę do piekarnika. Piecz przez 20 minut. Gotowy spód wystudź. Suszone morele pokrój w paseczki. Z pomarańczy zetrzyj skórkę. Dżem brzoskwiniowy przełóż do rondla, dodaj do niego suszone morele i skórkę z pomarańczy.
Doprowadź dżem do wrzenia i zdejmij z ognia. Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudzony dżem wyłóż na kruchy spód. Wierzch udekoruj płatkami migdałów i białą czekoladą.