Marchwiowe ciasteczka
Przepis na:
Marchwiowe ciasteczka
Składniki przepisu:
  • 2 marchewki
  • 100 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 1 jajko L Marysia
  • 100 g cukru
  • 1 ½ szkl. mąki tortowej Marysia
  • 2 łyżki masła orzechowego Chrup
  • 50 g czekolady gorzkiej Choco Charlie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnika nagrzej do 170oC. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Czekoladę posiekaj i przełóż do miski. Masło posiekaj i przełóż do miski z czekoladą. Dodaj cukier, mąkę, masło orzechowe, startą marchew oraz jajko. Za pomocą dłoni wyrób ciasto. Z gotowego ciasta uformuj wałek.

Za pomocą ostrego noża podziel ciasto na 12 równych części. Za pomocą dłoni lekko spłaszcz każde ciastko. Ciasteczka przełóż na blaszkę i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut. Gotowe ciasteczka przełóż na talerz.