Mango split
Przepis na:
Mango split
Składniki przepisu:
  • 4 kulki sorbetu z czarnej porzeczki Zaczarowany Ogród
  • 4 herbatniki z cukrem Sielanka
  • 2 mango
  • 2 limonki
  • 2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Limonki przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Sok przelej do rondelka i doprowadź do wrzenia. Dodaj cukier trzcinowy i masło. Gotuj na małym ogniu przez 5-6 minut.

Mango obierz i pokrój w kostkę. Herbatniki posiekaj ostrym nożem na mniejsze kawałki. Wiórki kokosowe upraż na złoty kolor na suchej patelni.

Na dno pucharków nałóż sorbet. Następnie ułóż kawałki mango. Wierzch deseru polej sosem, posyp herbatnikami i wiórkami kokosowymi.