Lunchbox do pracy
Przepis na:
Lunchbox do pracy
Składniki przepisu:
  • 2 opakowania sera camembert Mleczna Polana
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 1 kulka mozarelli
  • 2 garści rukoli
  • 2 garści roszponki
  • 1 awokado
  • ½ cytryny
  • 2 garści zielonych oliwek Philosophie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • garść orzechów nerkowca Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki wydrąż miąższ i pokrój go na kawałki. Oliwki przekrój na połówki.

Do lunchboxa nałóż porcje rukoli i roszponki. Na sałacie ułóż pokrojoną na kawałki mozarellę, awokado, oliwki i kawałki sera camembert.

Wierzch sałatki posyp posiekanymi orzechami nerkowca i skrop oliwą. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem