@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Lody smażone w trzech smakach
Składniki przepisu:
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 3 łyżki płatków migdałowych Bacalis
  • 1 Ciasteczka kakaowe Choco Charlie
  • 1 pomarańcza
  • 1 l oleju rzepakowego Marysia
  • 2 gałki lodów truskawkowych
  • 2 gałki lodów czekoladowych
  • 3 jajka Marysia
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g herbatników
  • 2 łyżki zielonej herbaty
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych Corn Flakes Mleczna Polana
  • 3 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Z lodów przygotuj kulki i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Jajka roztrzep w misce z dodatkiem cukru. Herbatniki dokładnie pokrusz i wymieszaj ze zmieloną herbatą. Płatki kukurydziane, wiórki i płatki migdałowe dokładnie rozkrusz lub delikatnie zmiel w blenderze. Ciasteczka czekoladowe dokładnie posiekaj i dodaj do nich skórkę z pomarańczy.
Kulki z lodów dokładnie obtocz w jajku, a następnie w wybranej panierce. Dokładnie ją dociśnij do lodów i obtocz jeszcze raz w jajku i kolejny raz w panierce. Dokładnie dociśnij i schowaj do zamrażarki na kilka godzin. Smaż w bardzo rozgrzanym oleju po 1-2 sztuki naraz. Podawaj od razu po usmażeniu.