Lemoniada z arbuza i truskawek
Przepis na:
Lemoniada z arbuza i truskawek
Składniki przepisu:
  • 1 arbuz
  • 250 g truskawek
  • 5 gałązek świeżej mięty
  • 100 ml wody niegazowanej Aqua Rosa
  • 1 łyżka miodu wielokwiatowego Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Zetnij wierzch arbuza. Za pomocą blendera zmiksuj miąższ wewnątrz arbuza. Zawartość przecedź przez sitko, aby usunąć pestki.

Truskawki opłucz, usuń szypułki i przełóż do miski. Do truskawek dodaj miód, wodę niegazowaną i zmiksuj blenderem na gładką masę.

Zmiksowane truskawki przelej do naczynia ze zmiksowanym arbuzem i dokładnie wymieszaj.

Lemoniadę podawaj ze świeżą miętą.