Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w plastry. Mięso zamarynuj w łyżce oleju, cynamonie, soli i pieprzu. Kurczaka przełóż na rozgrzaną patelnię i obsmaż z obu stron.
Usmażone mięso przełóż na talerz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż i drobno posiekaj. Papryczkę chili posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią cebulę. Smaż 2-3 minuty, a następnie dodaj czosnek, chili i smaż przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj fasolę, kukurydzę i przecier pomidorowy.
Zagotuj sos, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj kurczaka i gotuj przez 2-3 minuty. Kurczaka podawaj z podgrzanym ryżem, plastrami awokado i listkami kolendry.